Bloggen in cijfers

Internet wordt met de dag populairder. Dat speelt bloggers natuurlijk in de hand, gezien hun habitat op het internet. Maar hoeveel bloggers tellen we ondertussen? Ik ga even neuzen op het internet en probeer de meest recente cijfers op een rijtje te zetten.

De eerste weblogs, of online dagboeken, werden vanaf 1994 bijgehouden met de komst van het internet. Jorn Barger, één van de vroege computernerds, heeft patent op de naam weblog dat hij als eerst noemde in 1997. Vervolgens was het Peter Merholz die het woord blog introduceerde in 1999. Het werkwoord bloggen werd geboren op het moment dat de site blogger.com de lucht in ging.

Sindsdien ging het snel. Wereldwijd waren er in 2011 ongeveer 3,2 miljard internetgebruikers actief, die in totaal voor 152 miljoen unieke blogs zorgen. Volgens een infographic van webhostinnggeek start er iedere halve seconde iemand op de wereld een nieuw blog.

NM Incite analyseert consumententrends en wereldwijde gewoontes. Uit onderzoek van hen blijkt dat het merendeel van de bloggers vrouwen zijn en het overgrote deel tussen de 18 en 34 jaar oud is. Blogger, WordPress en Tumblr trokken samen alleen in de Verenigde Staten 80 miljoen unieke bezoekers. Dat was op dat moment liefst 1 op de 4 mensen die online actief waren.

Afbeelding: NM Incite
Afbeelding: NM Incite

Het feit dat social media gebruik de laatste jaren explosief is toegenomen, in combinatie met de trend dat steeds meer bedrijven de kracht van het internet beginnen te ontdekken speelt een toename in het aantal bloggers alleen maar in de hand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s